06-14674730 info@sannedejager.nl

Hypnotherapie

Wat is het en hoe werkt het?

Wat is hypnotherapie?

De oplossing

Hypnotherapie past hypnose toe om een probleem om te zetten in een oplossing. Een probleem HEB je niet, maar DOE je. Wanneer je iets hebt, dan kom je er niet vanaf. Wanneer je iets doet, kan je er ook voor kiezen wat anders te doen. En daar ligt de oplossing.

En die oplossing ligt in jouw eigen onbewuste. En omdat  zo ongeveer 95% tot 97% van jouw functioneren, van jouw ‘zijn’, gebeurt vanuit je onbewuste, is het dus logisch dat deze vorm van therapie zeer succesvol is. Het succes zit hem ook in het feit, dat je het probleem dat je doet, aanpakt bij de bron. En dan volgt de rest eigenlijk vanzelf.

Verandering bij het onbewuste creeëren

Hypnose wordt dus toegepast om je onbewuste duidelijk te maken wat je wilt en waar je vanaf wilt. Het mooie is, dat datzelfde onbewuste vervolgens ook met een eigen oplossing komt! Alles compleet op maat gemaakt dus. En je bewuste (je denken, je kritische brein) hoeft daar niet meer mee bezig te gaan. Want het probleem wat je deed, is er niet meer. Kan jij vervolgens lekker verder met leven, gelukkig zijn en genieten. Simpel, toch!

Een hypnotherapeut begeleidt je bij dit proces, via hypnose. En hypnose is dus eigenlijk de tool om de oplossing, een verandering, bij het onbewuste te creëren.

Hypnose, effectief en relaxt

Ok, en dan nog even over die hypnose. De meeste mensen hebben er ‘wel eens van gehoord’, of denken te weten wat dat is. En vaak heeft hypnose wat ‘abracadabra-achtigs’ over zich. Snap ik, en dat is allemaal ok natuurlijk.

Laat mij dan kort uitleggen wat je gaat ervaren, wanneer je bij mij in de praktijk komt en je in mijn ‘stoel van verandering’ gaat plaatsnemen.

Geloof me, het zal totaal anders zijn dan wat je weet EN effectiever dan je verwacht. Het zal in elk geval positiever zijn en voelen, dan de naam die hypnose in het algemeen heeft.

Ik vergelijk het graag met een meditatie. Heb je dat nog nooit ervaren? Dan kan je het nog het beste vergelijken met relaxt zitten, met je ogen dicht en met je oren open. Een mix dus eigenlijk, van ontspanning en focus tegelijk.

En die combinatie, daar gaat het om. Je denken staat ‘gewoon ff op pauze’. En dan komt je onbewuste, onderbewuste of onderbewustzijn, aan bod. En dat allemaal onder het toeziend oog van je wil.

Want, wil je iets niet, dan gebeurt het ook niet. Dat zinnetje is voor sommigen erg belangrijk, om te weten. Ik begeleid je enkel, vanuit jouw positieve intentie, van probleem naar oplossing.

Ik kan dus niets doen, wat jij niet wilt!

Hypnotherapie is breed inzetbaar

Hypnotherapie is breed inzetbaar en toe te passen op problemen die een fysieke of geestelijke oorsprong hebben.

Zoals bij veel soorten therapieën, is het natuurlijk ook zeker van belang, dat je een goeie klik hebt met de therapeut. Het moet goed voelen, het moet vertrouwd voelen. Dat geldt andersom ook, voor mij als therapeut. Een goede klik met jou als cliënt, maar ook met het probleem wat je doet, is belangrijk.

Daarom heb ik tijdens en na mijn studie als hypnotherapeut, mijn focus gelegd op die onderwerpen waar ik een klik mee heb, of eigenlijk, de problemen die ik doorvoel. Dat zijn met name (over)gewichtsproblemen en problemen bij kinderen. Daarvoor bied ik verschillende trajecten aan.

Daarnaast kun je natuurlijk voor nog veel meer bij mij terecht zoals: stoppen met roken, allergieën of voedsel-intoleranties, fobieën, emotionele problemen, of werkgerelateerde problemen.

WAT JE NIET VERANDERT, DAT KIES JE.

Lees dat nog maar een keer

Laurie Buchanan